Piparkakkutaikina

Hei kaikki!

Juuri hetki sitten sain valmiiksi tämän vuoden ensimmäisen itsetehdyn piparkakkutaikinan. Tämän vuotinen resepti on seuraavanlainen:

2 dl sokeria
2 dl siirappia
2 tl kanelia
2 tl pomeranssin kuorta
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
2 tl leivontakaakaota
250 g margariinia
2 munaa
n. 9 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa

1. Sekoita sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa ja kiehauta seos
2. Paloittele margariini kulhoon ja kaada kuuma sokeri-siirappi-mauste -seos kulhoon. Sekoita kunnes margariini on sulanut ja sekoittunut kokonaan sokeri-siirappi-mauste -seokseen.
3. Lisää munat ja sekoita.
4. Sekoita sooda ja osa jauhoista. Lisää jauhoseos taikinaan. Lisää jauhoja taikinaan tarvittaessa. Taikinassa on tarpeeksi jauhoja, kun se ei enää tartu kulhon reunoihin.
5. Laita taikina jääkaappiin ja anna olla seuraavaan päivään.
6. Leivo taikinasta piparkakkuja ja paista ne 200-asteessa n. 7-9 minuuttia. Koska kaikki uunit ovat yksilöllisiä ja piparien paksuus voi vaihdella, kannattaa pipareita tarkkailla aina välillä, ettei ne pala. Sokeasti edellä mainittuun aikaan luottaminen voi johtaa kärähtäneisiin lopputuloksiin.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s