Piparkakkutaikina

Näin on koittanut aika valmistaa piparkakkutaikina, josta valmistuu monenmonituiset piparkakut. Tämä taikina on ehkä ensimmäinen tälle joululle, muttei välttämättä viimeinen, sillä tarpeen vaatiessa sitä tehdään lisää.

Tänä jouluna piparkakut syntyvät tällaisella reseptillä:

2 dl siirappia
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1,5 tl inkivääriä
1 tl pomeranssin kuorta (jauhettu)
1 rkl leivontakaakaota
400 g leivontamargariinia
400 g sokeria (n. 4,7 dl hienoa sokeria)
1 muna
2 dl kermaa
3 tl soodaa
n. 900 g (n. 14 dl) vehnäjauhoja

* Kuumenna siirappi ja lisää siihen mausteet.
* Vaahdota margariini ja sokeri.
* Kaada jäähtynyt siirappiseos, jauhoihin sekoitettu sooda ja kerma voivaahtoon. Sekoita nopeasti, ettei taikina sitkisty.
* Anna kovetua kylmässä vähintään seuraavaan päivään.
* Leivo taikinasta piparkakkuja.
* Paista  175 asteessa.

Kuva taikinan aineksista:

Valmis taikina:

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s