Pehmeä piparkakku

Hei kaikki!

Yksi tärkeä osa itselleni joulussa on leipominen ja leivonnaiset. Vaikka itselläni onkin vain muutamia harvoja joululeivonnaisia, joita teen, ovat ne silti itselleni joka vuotisia perinteitä. Yksi näistä leivonnaisista on pehmeä piparkakku, kuiva maustekakku, jota äitini aina leipoi.

Pehmeä piparkakku

– 3 munaa
– 150 g sokeria (n. 1,5 dl)
–  3 rkl siirappia
– 1½ dl hapanta kermaa tai maitoa
– 150 g sulatettua voita/margariinia
– 1 tl neilikkaa
– 1 tl kanelia
– 1 tl inkivääriä
– 1 tl pomeranssin kuorta
– 1 rkl kaakaojauhetta
– 1 tl soodaa
– 350 g vehnäjauhoja  (n. 5,25 dl)

Munat ja sokeri vatkataan hyvin, muut ainekset lisätään. Ellei maito tai kerma ole hapanta, käytetään 2 tl leivinjauhetta soodan asemesta. Mausteita voidaan vaihdella. Kakkua paistetaan noin 50 minuuttia 175 asteessa (ei kovin korkeassa vuoassa). Se nousee hyvin, joten vuokaa ei saa panna liian täyteen.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s